کارگردان، نویسنده متولد 1338
حسن فتحی، نامی که در عرصه ی هنر ایران، به ویژه در سینما، تلویزیون و تئاتر، همواره به عنوان یکی از چهرههای برجسته و تاثیرگذار شناخته خواهد شد. او با سالها فعالیت هنری پربار، گنجینهای از آثار ماندگار و تجربیات ارزشمند را به یادگار گذاشته و نام خود را در تاریخ هنر ایران جاودانه کرده است.
فتحی در سال ۱۳۳۸ در تهران چشم به جهان گشود و از همان دوران جوانی، شور و اشتیاق خود به هنر را به نمایش گذاشت. او با گامهایی استوار در مسیر هنر قدم نهاد و در رشته ی تحصیلی کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد.
آغاز فعالیت هنری فتحی در سال ۱۳۶۵ با حضور در تئاتر رقم خورد. او در این عرصه فعالیتهای متعددی داشت و با کارگردانی نمایشهای مختلف، استعداد و ذوق هنری خود را به اثبات رساند.
ورود فتحی به تلویزیون، فصل جدیدی در کارنامه ی هنری او گشود. او در سال ۱۳۷۲ با کارگردانی سریال “همسایهها” به شهرت و محبوبیت دست یافت. این سریال با طنز ظریف و داستان جذاب خود، مورد استقبال گسترده ی مخاطبان قرار گرفت و نام فتحی را به عنوان کارگردانی خلاق و نوآور در عرصه ی تلویزیون مطرح کرد.
فتحی در سالهای بعد از “همسایهها” در سریالهای متعددی به کارگردانی پرداخت و با خلق آثاری ماندگار و ارزشمند، جایگاه خود را در میان بزرگان هنر ایران تثبیت کرد. سریالهای “پهلوانان نمیمیرند”، “شب دهم”، “مدار صفر درجه”، “میوه ممنوعه”، “زمانه”، “شهرزاد” و “جیران” از جمله آثار شاخص او در عرصه ی سریالسازی هستند. این سریالها با داستانهای جذاب، شخصیتهای به یاد ماندنی و کارگردانی هنرمندانه ی فتحی، در قلب مخاطبان جای گرفتند و به عنوان بخشی از تاریخ هنر ایران به یادگار خواهند ماند.
فتحی در سال ۱۴۰۳ با کارگردانی فیلم سینمایی “مست عشق” بار دیگر تواناییهای خود را به رخ مخاطبان کشید. این فیلم با موضوعی تاریخی و عاشقانه، با استقبال چشمگیر منتقدان و تماشاگران روبرو شد و به عنوان یکی از پرفروشترین فیلمهای سال در گیشه ی سینما به نمایش درآمد.
حسن فتحی بیشک یکی از چهرههای برجسته و تاثیرگذار در عرصه ی هنر ایران به شمار میرود. او با تعهد و پشتکار خود، در طول سالهای فعالیت هنری خود، گامهای بلندی در مسیر پیشرفت برداشته و نام خود را در تاریخ هنر ایران جاودانه کرده است. آثار ماندگار و ارزشمند او همواره در قلب و ذهن مخاطبان باقی خواهد ماند و الهامبخش نسلهای آینده ی هنرمندان خواهد بود.